b.v. O.N.A.

Biljartvereniging O.N.A.


 

Paul Verschoore, wedstrijdleider

O.N.A. staat voor Ontspanning Na Arbeid. Dat ontspannen doen wij zeker en wel op onze vaste biljartavond iedere dinsdag. De vereniging is op 25 juli 1932 opgericht in hetzelfde café als waar wij nu nog steeds iedere week biljarten. Onze lange historie illustreert de gezelligheid die onze leden al zo lang met elkaar ervaren.

Wij spelen het Libre spel in een onderlinge competitie in ons gezellige stamcafé ’t Witte Paard. Helaas wordt het cafe per 1 januari gesloten doch een nieuwe lokatie is reeds gevonden.

De wedstrijden beginnen om half acht en eindigen rond elf uur, waarna er nog ruimschoots gelegenheid is gezellig even na te praten aan de bar.

Het karakter van onze biljartvereniging is laagdrempelig, informeel en vriendschappelijk. Tijdens de onderlinge wedstrijden wordt zeker serieus gespeeld om de winst, maar daarbuiten helpen wij elkaar met tips en het oefenen van stoten.

De onderlinge wedstrijden worden jaarlijks verdeeld over drie roosters van vier maanden. Ieder rooster wordt afgesloten met prijzen voor de beste spelers. Jaarlijks strijden de drie roosterkampioenen om het clubkampioenschap. Voor dit alles vragen wij een bescheiden contributie van circa acht euro per maand.

De jaarvergadering die door alle leden wordt bezocht, is altijd gepland begin mei. Ook op dinsdag uiteraard.

Aansluitend de wedstrijden tussen de rooster-kampioenen. Wedstrijden van een hoog niveau. Komt dat zien……

Ook de Sint komt wel eens op bezoek…….groot feest, hij kan zelfs biljarten !!!

 

 

 


 

Koos van Staveren

Koos van Staveren Voorzitter

Het Bestuur van ONA is vanaf 2016-2017 gevormd door Hans van Staveren (voorzitter), Guido Verschoore (penningmeester), weer Hans van Staveren (secretaris  dubbel-functie) en Paul Verschoore (wedstrijdleider).

Zowel beginnende als ervaren spelers (zowel dames en heren) zijn van harte welkom.

Wilt u kennismaken ?

Kom rustig eens langs in ons nieuwe lokaal bij de Backerhof (- Witte Brug) Wij spelen ook hier op de dinsdagavond van 19.00  tot 23.00 uur. We spelen op 2 biljarts en nieuwe leden zijn van harte welkom.

Nadere informatie kunt u krijgen van onze secretaris Hans van Staveren

(tel. 0174 244396 of mail naar damari@kabelfoon.nl).